Buřty na černém pivě

thumbs/20040515_8948_small.jpeg
  • libové buřty, tlusté (velmi) párky nebo kabanos
  • černé pivo
  • červené pálivé papričky
  • cibule
  • pálivý kečup
  • Máma to dělá z nějakých tlustých párků, já jsem použil kabanos. Klasické buřty často obsahují kousky špeku a to je mi poněkud eklhaft, dávám přednost tomu, aby maso (rohy, kopýtka, ...) bylo dobře rozemleté. ;) Drobné červené papričky (rohy) se prodávají na vaničkách v supermarketech (Delvita, Tesco, ...) a jsou velmi zrádné. Některé nepálí vůbec a jiné jako čert!

    Buřty nařízněte do cca 2/3. Papričky podélně rozřízněte a odstraňte z nich semínka. Cibuli si nakrájejte na půlkolečka. Do každého buřtíku zkuste nacpat tak 3/2 papričky a nezapomínejte na cibuli. Buřtíky skládejte do pekáčku, který byste měli vyplnit tak, aby se Vám tam nepotulovaly, ale způsobně vedle sebe seděly. Vycpané buřty zalijte rozumným množstvím kečupu. Když ho smícháte s trochou piva, půjde Vám to lépe. A konečně vše podlijte pivem, já na 4 buřty použil zhruba polovinu lahve.

    Troubu byste měli mít už předehřátou tak na 180 stupňů, topte jen spirálami pod pekáčkem. K odpaření většiny piva počítejte zhruba hodinu. Ale už po chvíli bude mít každý pivař strašnou žízeň. ;) Vůně piva zaplaví Váš byt (a máte-li stejně mizerné stoupačky jako já, tak i několik bytů nad Vámi). Buřtíky občas kontrolujte a polévejte vznikající štávičkou.

    Podávat to můžete s brambory, nebo spíš jen s chlebem, ale rozhodně s pivem!

    Dobrou chuť!